Müzik

Diğer Yazıları Aratın

12 Mart 2018 Pazartesi

Yaşanmışlıklar


Ömür kısa, üç günlük dünya sonuçta. Ne kalp kırmaya değer ne ağlatmaya. Hiçbirimiz dört dörtlük değiliz ama olmak için de uğraşmıyoruz zaten. Halimizden memnunuz sanırım, alışmışız üzmeye üzülmeye. Herkesin içinde vardır elbet bir pişmanlığı. Nasılsa kusursuz değiliz ya, bizde boldur hatalar. Ha bir de akıllanmayız hiçbir zaman, hata yapmaya devam eder, olsun nolacak ki deriz. Nolacak canım altüstü üzülürüz yani bir şey değil.
Bazen sadece oturup bir şeyler düşünmek istersin. Pencerenin önünde dışarıyı seyretmek istersin mesela, sonra kuşların cıvıltısıyla dalarsın uzaklara. Ya da kahvenden bir yudum alıp seni mutlu eden anıları düşünürsün. Belki de hatırlamayı istemediğin anılar için bir paket sigara içiyorsundur soluksuz. Ya da 9 ay sonra kucağına alıp seveceğin karnındaki o minik bebeği düşünüyorsundur. Belki yarınki sınavını düşünüyorsundur veya yarınki sunumunu nasıl yapacağını planlıyorsundur. Belki de geçmişini düşünüyorsundur; yaşanmışlıklarını, ağlayışlarını, sevişlerini, görmezden gelişlerini, hatalarını, üzdüklerini, sevdiklerini, küstüklerini, kırdıklarını düşünüyorsundur mesela.
Kim bilir hayat kaç insana aynı şeyi düşündürüyordur. Kaç insanı aynı düşüncelerde buluşturuyordur. Kaçını özlemle sınıyordur. Kim bilir kaçını ağlatıyor, kaçını güldürüyordur. Veya kaçını yalnızlığa itiyordur. Dedim ya, kim bilir...
Yaşanmışlıkları karalayamazsın veya üstünü çizemezsin. Yapamayacağından değildir ama bu, yapmak istemediğindendir. Belki bir anlık istersin karalamayı, unutmayı. Ama olmaz. Herhalde zoruna gider geçmişini karalamak. Sen karalasan nolur, kalp yine hatırlatır onu sana. Geçmişten kaçamazsın geleceğe koştuğun gibi. Yakana yapışır bir kere bırakmaz. Hem bıraksa nolur ki, gün gelir gelecek de hatırlatır geçmişini. Mesela ansızın karşına çıkartır görmeyi istemediklerini. Yürüdüğün yollar, her geçişinde tazelenen anılarını barındırıyordur mesela. Yani sen unutsan gelecek unutturmaz. Sen karalasan gelecek karalatmaz. Sen silsen gelecek silmez. Sen ne yaparsan yap. Hatırlaman gereken anılar varsa şayet, hatırlatır kendini, günü gelince.


Beynimin içinde seni yaşatan çığlıklar var.

18 yorum:

  1. Her yazını okuyorum . Bütün yazdıklarında olduğu gibi bunuda soluksuz bir şekilde okudum . Bi sonraki düşüncelerini , yazılarını hızlı bir şekilde yazman için beklemedeyim . :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler. Beklemede kal, daha cok yazı gelecek. Sevgiler :)

      Sil
  2. şimdi neredesiniz

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlik ��

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle reklam değil (Gerçekten Sizi Tebrik Etmek İsterim 2016 Eylül'de attığınız mesaj ile şuan attığınız blog yazınızı karsilastircam ama gerçekten bu işi bu kadar severek yaptığınız için tebrik ederim)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, severek okuman dileğiyle. Iyi günler.

      Sil
  5. Başarılı bir yazının daha sonuna geldik 😉

    YanıtlaSil
  6. Mükemmel bir yazı görüyorsunuz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler, beğenmene sevindim.

      Sil
  7. Çok güzel hissederek yazmışsın bitanem. Devamını bekliyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, beklemede kal. Öpüyorum :*

      Sil
  8. Gunumuzde hepimizin bogustuğu düşunceleri cok güzel ifade etmişsin canim, 3 günlük dünyada olduğumuzu bile bile .. ♡

    YanıtlaSil
  9. Bazende yaşanmamışlara kırılır insan,
    ne bileyim izlemeye kıyamadığı insanı izliyordur saatlerce bazıları belki,
    belki ne bileyim içmek için sabırsızlandığı son sigarasının derdindedir insanoğlu
    bazen o kadar karmakarışık olur ki
    hiç bir doğru düzeltemez o karışıklığı.
    Öyle bir şeydir ki yaşanmamış olanlar, ne hayallere sığar sevda ne de yarınsız geleceklere.
    bazen öyle bir ölümdür ki yağmurlu havalar
    ıslanmaktan korkar
    hiç yaşanmayacak olanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazdığım yorum ilginizi mi çekti bilmiyorum ama dolaylı yoldan da olsa dikkatinizi çekmem beni çok mutlu etti.
      Yazılarınızı 1 hafta önce keşfettim beğendim ama noksan bulduğum yerler elbette oluyor.
      Ancak yaş ve tecrübe yetersizliğinden dolayı (Hemen hemen aynı yaştayız) o noksanları kapatıp çok daha iyi şeyler yazacağını ümit etmekteyim ve senin çok daha büyük uğraşlar içerisinde olmanı beklerdim.
      Haa ayrıca yazılarınız hakkında daha detaylı tartışıp sizinle tanışmak istemiyor da değilim :)

      Sil
    2. Evet dikkatimi çektin, güzel ve uzun yorumların için teşekkürler. Umarım zaman ilerledikçe yazılarımı daha cok seversin. Ben de senin uzun yorumlarını okumaktan keyit alırım. Beklemede kal, sevgiler.

      Sil